Kiša

Подно Jастрепца и овог пута највише кише

Јучерашње обилне падавине, праћене грмљавином, на мерним местима широм алексиначке општине оставиле су високе вредности воденог талога. Како су јучерашњи пљускови били различитог интензитета, тако нису ни исте количине кише пале на целој територији наше општине. Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, и овог пута је највећа концентрација падавина била у подјастребачком делу.

Највише кише је јутрос у седам сати измерено на мерном месту у Гредетину, где је пало чак 48,2 литара по метру квадратном, док је преко Мораве, у Мозгову измерено дупло мање, односно 24,2 литра. У Врћеновици је забележено 36 литара кише по квадрату, а у Породину 17,7 литара, такође упола. У централном делу општине, у Глоговици је измерено 22 милиметара воденог талога. Колико је кише јуче пало подно Лесковика остаје непознаница, јер јутрос из Рсовца нису пристигли подаци у нишки РХМЗ.

Према временској прогнози, и данас нас очекује киша, а да ли ће падавина бити током читавог дана остаје да се види. Ако се временске прилике придржавају народних веровања, током целог дана ће бити падавина, јер је јутрошња киша „пробила” зору, односно падала је током свитања.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × three =