Почела продаја појединачних карата за ПИП

Ближи се почетак 11. по реду фестивала посвећеног праизведбама, које љубитељи позоришта у Алексинцу, али и околини са нестрпљењем ишчекују. Према најави организатора, данас је почела и продаја појединачних карата за представе, по цени од 500 динара.

Продаја комлета карата, која је трајала до данас, показала је велико интересовање за овогодишњи репертоар. Због тога организатори наглашавају да од данас креће продаја преосталих појединачних карата, којих нема много, јер је продат велики број комплета.

У сусрет 11. ПИП-у овогодишњи алексиначки фестивал биће промовисан и у престоници, у петак 17. новембра, од 12 сати. На промоцији у Атељеу 212 говориће Небојша Брадић, селектор Фестивала ПИП 2023, Миливоје Млађеновић, театролог и приређивач збирке драма „Других пет у издању Фестивала и Милош Паовић, уредник програма ЦКУ Алексинац.

Фестивал Првоизведених представа почиње у среду, 22. новембра и трајаће до понедељка, 27. новембра. У оквиру шест фестивалских дана , поред пратећег програма, изложби и промоција, публика ће гледати пет такмичарских представа и један комад у част награђених.

ПИП отвара „Било једном на Бријунимаˮ, аутора и редитеља Кокана Младеновића. Завесу друге такмичарске вечери подићи ће комад „НЛОˮ Атељеа 212, по тексту Ивана Вирипајева, у режији Исидоре Гонцић, следи „Шта ће бити са свима намаˮ, ауторски пројекат Бориса Лијешевића и Федора Шилија, у изведби глумаца Народног позоришта „Тоша Јовановићˮ. Четврте вечери на репертоару је комад Сеоског културног центра из Марковца и Уметничке групе Хоп.Ла из Београда „Расветљавање случаја серије убистава тровањем у Ћупријском округу седамдестих година 19. векаˮ, по тексту и у режији Анђелке Николић, док такмичарски део затвара „Успаванка за Алексију Рајчићˮ Народног позоришта из Београда, по тексту Ђорђа Косића, у режији Југа Радивојевића. У част награђених биће изведен комад „Клара, догодило се нешто неочекиваноˮ у извођењу ансамбла Сцена маска из Чачка, у режији Ивана Томашевића.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 20 =