Почела пријава за пописиваче пољопривреде

До краја године на територији Србије биће спроведен попис пољопривреде и тим поводом објављен је Јавни позив за пријављивање кандидата за пописиваче пољопривредних газдинстава, а за потребе Пописа пољопривреде Србије 2023.

Сви заинтересовани кандидати за пописиваче могу да се пријаве искључиво попуњавањем електронске пријаве до 21. августа до 20 часова на сајту popispoljoprivrede.stat.gov.rs., а биће рангирани на основу податка из пријаве о општини у којој имају пријављено пребивалиште, или боравиште и остварених бодова.

Кандидат заинтересован за посао пописивача треба да има држављанство Србије, пребивалиште или пријављено боравиште у Србији, најмање 18 година старости у тренутку попуњавања пријаве, стечено најмање трогодишње средње образовање, као и да није осуђиван, да против њега није покренута истрага и да се против њега не води кривични поступак. Такође, потребно је знање рада на рачунару и могућност приступа интернету током ангажовања.

Ранг листа пријављених кандидата за пописиваче, по општинама, биће објављена 22. августа на поменутом сајту, а пре почетка пописа биће организована петодневна обука за организаторе и непосредне извршиоце, по нивоима.

Иначе, Попис пољопривреде у Србији, односно пописивање на терену спровешће се од 1. октобра до 15. децембра и планирано је да у њему учествује око 3.000 пописивача, 300 општинских и 16 регионалних координатора.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =