Напредак поражен од „сестрића”, реми Мораве уз скандалозно суђење

На Градском стадиону у Алексинцу, у оквиру 24. кола Зоне Центар, мегдан су поделили стари знанци, ОФК Напредак 1929 и Пуковац.

„Сестрићи” су победили са 3:5. По један гол за алексиначки тим постигли су Петар Спасић, Урош Лазић и Иван Станковић, четвороструки стрелац за госте је некадашњи играч житковачке Мораве, Немања Марковић Месо, а један гол додао је Стефан Стојановић.

ОФК Напредак 1929 Алексинац

Морава је играла у Нишу и поделила плен са Палилулцем. У првом полувремену мреже су мировале, у наставку Морава је повела поготком Велинова, а онда су на сцену ступиле судије. Делиоци правде нису имали уједначен критеријум, често су доносили дискутабилне одлуке, углавном на штету Житковчана. Кап је прелила чашуу зауставном времену када је на метар испред шеснаестерца Мораве главни судија досудио фаул. Међутим, на интервенцију помоћног арбитраубрзо је променио одлуку и показао на пенал. Играчи Мораве су протествовали, али узалуд. Палилулац је изједначио на 1:1.

После оваквог суђења Житковчани су најавили писање жалбе и обраћање свим релевантним фудбалским форумима.

ФК Морава Житковац

Остали резултати:

Ниш: ОФК Синђелић – Малошиште 2:0,
Орљане: Орљане – Младост (М) 4:0,
Г. Матејевац: Јединство – Младост (Б) 1:1,
Белотинац: Наша крила – ОФК Ниш 1:0,
Ражањ: Буковик – Сврљиг 3:5, и
Јелашница: Рудар – Делијски вис 3:3.

ОФК Синђелић је први са 70 бодова, Морава је на другом месту са 45 бодова, док ОФК Напредак 1929 заузима шесту позицију са 34 бода, колико има и Младост из Батушинца на седмом месту.

Фотографије: Михајло Илић (Палилулац – Морава)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + 2 =