Почела ликовна радионица уз јагоде и шампањац

Иако је изненадна киша изместила прву ликовну радионици под називом „Сликање и вино”, из дворишта Завичајног музеја у галерију Дома културе, није спречила да се петнаестак полазника током два сата добро забаве и створе своја уметничка дела.

У пријатном амбијенту, уз вино и музику, а под будним оком академског сликара Александре Павловић заинтересовани Алексинчани упознали су се са уметношћу сликања.

− Што се тиче прве радионице нисам очекивала оволико креативне полазнике. Ја сам позитивно одушевљена. Радови су готово били завршени и могу рећи онако општи утисак и једна општа атмосфера на обострано задовољство изузетно, изузетно добро. Свака наредна радионица биће нека другачија тема, вечерас смо имали тему „Звездана ноћ” и да они онако представе по угледу на Винсента Ван Гога слику, тако да су и они представили то своје дело − оценила је Александра Павловић.

Током ове радионице, као што и само њено име каже „Сликање и вино”, полазници су уживали у квалитетном вину Винарије „Александар Тодоровић” из Липовца код Ражња, а и једном раритету. Сликарима је био послужено и пенушаво вино са јагодама, па су могли да пробају једну несвакидашњу комбинацију. Иначе, јагоде је обезбедило Удружење „Јагода” из Гредетина, док је спонзор вина био Центар за регионални развој „ДАРС”.

Према плану, и наредна ликовна радионица уз вино следећег понедељка почеће у 18 часова и трајаће два сата, а организатори из алексиначког Центра за културу и уметност се надају да ће их време послужити и да ће бити одржана у дворишту Завичајног музеја.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 13 =