Почела Европска недеља урбане мобилности

Обележавање Европске недеље урбане мобилности почело је данас, трајаће до четвртка и њеним обележавањем скреће се пажња на значај коришћења алтернативних начина превоза – као што су бицикли, тротинети, ролери и пешачење, али и на значај одговорног понашања свих учесниика у саобраћају.

Тема овогодишње кампање  која се одржава у свим градовима Европе па и код нас у општини Алексинац је „Боља повезаност” праћена слоганом „Крећимо се квалитетније!”.

− Ово је трећа година заредом да ми у општини Алексинац организујемо Европску недељу мобилности и ми смо у тој недељи запланирали неке од активности. У понедељак имамо поделу промо материјала у пешачкој зони у улици Књаза Милоша, организовали смо фото конкурс на ову тему, а 22. септембра биће организовано такмичење у трчању за више категорија, за децу школског узраста и за све грађане општине Алексинац у делу улице Војске Југославије − најавила је Гордана Миловановић, начелница оделења за Локални економски развој.

Иначе, 22.септембар је од стране Европске комисије дефинисан као дан без аутомобила, зато је тог дана заказано затварање дела улице Војске Југославије, организовано такмичење у трчању, а тада ће бити и подељене награде. Најбољим учесницима ће овом приликом бити додељене награде и по фото конкурсу и такмичењу у трчању, тачније, старијим учесницима биће додељени електрични тротинети, а деци обични.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 2 =