„Љубав” на фотографији

Први салон фотографије „Алексинац 2022”, чија је тема била љубав, биће свечано отворена вечерас у Арт галерији Центра за културу и уметност.

Ово је први Салон фотографије који Фото клуб Алексинац организује у сарадњи са Фото савезом Србије и на њему учествују аутори из целе Србије, а има и из Републике Српске, па је за изложбу пристигло 213 фотографија од 54 аутора.

− Селектор изложбе био је Мирослав Предојевић мајстор фотографије из Београда, иначе он је и секретар Фото савеза Србије. Он је за изложбу одабрао 74 фотографије од 50 аутора − рекао је Хаџи Миодраг Миладиновић, председник Фото клуб Алексинац.

Такође, ово је прва клубска изложба на којој се додељују награде, па је тако прву награду, Златну плакету Фото савеза Србије добио Никола Миљковић, другу награду добио је Горан Јордански из Крагујевца, а трећу награду Војислав Луковић из Београда.

Похвале су добили Драган Лелеш из Зрењанина, Иштван Вираги из Суботице и Владимир Матејић из Београда. Прва награда за колекцију додељена је Милени Миленковић из Београда, друга награда за колекцију Миријана Филиповић, трећа награда Владимиру Михајиловићу, а похвале Драгану Лапчевићу и Јану Балоу из Новог Сада.

− Дакле, то је веома значајно, сви ти аутори добиће медаље, златну, сребрну и бронзану плакету Фото савеза Србије и похвале. Вечерас ће да стигну медаље и каталог у коме су штампане све изложене фотографије који је веома квалитетан и то је један стандардизовани каталог какав ради Фото савез Србије да се направи једна колекција каталога са тако неких изложби које се организују у Србији − додао је Хаџи Миладиновић.

Свечано отварање изложбе заказано је за вечерас у 18 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + eleven =