Победу посветио куму

Поводом Богојављења, великог хришћанског празника, данас се широм Србије пливало за Часни крст.

Тако је било и на Јужној Морави код Катуна, где киша није омела 24 пливача, највећи број такмичара до сада, да по једанаести пут скоче у воду и пливају до крста.

Пливачи су били из Бобовишта, Доњег Адровца, Житковца, Моравца, Алексиначког Рудника, Сокобање, Тешице, Доње Трнаве, Радевца и Алексинца. Пре такмичења, поред реке је одржано водоосвећење, а након тога су се пливачи покропили и добили благослов.

Раздаљину од 33 метра први је препливао Милорад Џунић из Тешице који је и прошле године био победник.

− Размишљао сам да ли да учествујем у пливању за крст ове године, али сам се одлучио у последњем тренутку, да би ово такмичење посветио мом куму Алекси Ракићу. И ову победу такође посвећујем њему − рекао је Џунић.

Наредна два места заузели су алексинчани, други је био Душан Вучковић, а трећи до крста је стигао Милош Вулетић. Сва тројица такмичара награђени су пехарима чији је дародавац Локална самоуправа. Уз то победник је награђен крстом који је направио столар Славиша Стојановић из Добрујевца.

Иначе, према евиденцији организатора, за Часни крст  је у минулих једанаест година пливало преко 150 одважних пливача, међу којима је била и једна пливачица, а од данас у аналима такмичења остаће записано да је тројици такмичара пошло за руком да два пута освоје Часни крст. То су Драгољуб Шикман из Алексинца, Дејан Костадиновић из Бобовишта и убудуће Милорад Џунић из Тешице.

Такмичење за Часни крст, једанаести пут заредом, организовала је Црвена општина у Станцима и Сепарација „Јаковљевић и синˮ, а под покровитељством Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 4 =