Победницима  рачунари, дар државе Србије

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић је са високим гостом Александром Мартиновићем, министром у Министарству државне управе и локалне самоуправе и државним секретаром Чедомиром Ракићем, присуствовао на данас одржаној Свечаној академији 27. Књижевних сусрета „Гордана Брајовић” који се одржавају у граду на Моравици.

Њиховом долазку посебно су се обрадовали добитници награда, њих 21, јер им је министар Мартиновић као награду уручио рачунаре, дар министарства на чијем је челу. Председник Радичевић се захвалио високом госту на доласку у Алексинац и на донетим поклонима, али је напоменуо да ови сусрети не би били могући без деце учесника и захвалио им се што својим учешћем помажу да ова смотра живи.

Министар Мартиновић је поделио информацију са присутнима да је са великом пажњом читао неке чланке новинарке и песникиње Гордане Брајовић и да би она требала да буде узор онима који ће се бавити овом професијом, како се пише о неким важним друштвеним темама. Обраћајући се скупу Мартиновић је посебно напоменуо напоре државе Србије и њеног руководства да младима обезбеди услове за бољу будућност.

‒ Држава Србија, и њен председник Александар Вучић, Влада Републике Србије и свако ресорно министарство, да вама најмлађима, вама, на којима остаје ова држава, будућност нашег народа, створимо што боље услове за школовање, васпитање, да вам створимо такав амбијент да можете након завршене средње школе, да завршите најбоље факултете овде у Републици Србији, и оно што је можда најважније, то је да након завршених свих школа, укључујући и оно највише образовање, останете у Републици Србији, останете у вашем Алексинцу, Нишу, Ражњу, свим другим нашим општинама и градовима у Србији, зато што се трудимо да водимо политику интегралног развоја Републике Србије, дакле, да подједнако улажемо у све делове наше земље, укључујући наравно и југ Србије, који то посебно заслужује из многих разлога – казао је министар.

Мартиновић је још и казао да је Југ Србије увек био на бранику државе Србије, увек је улагао много напора да допринесе напретку Србије.

‒ На крају крајева, одавде из Алексинца и уопште из Нишавског округа, потекло је много славних личности које су допринеле нашој историји, књижевности, новинарству и култури уопште – констатовао је он.

Први човек Министарства државне управе и локалне самоуправе је најавио још једну добру вест не само за младе, већ и за старије. По његовим речима планирано је да до краја 2025. године сва места у Нишавском округу добију бежични брзи интернет.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =