Планови за 2021: Вода за трећу зону и нека села

Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација” инвестициониом планом за ову годину предвидело је радове који ће решити проблеме водоснабдевања потрошача на вишим тачкама у граду. За потребе водоснабдевања треће висинске зоне градиће се пумпна станица, резервоар и поставиће се доводни цевовод. Пројекат за ове радове већ постоји, а цела инвестиција је вредна близу 19 милиона динара.

Да су намере овог јавног предузећа и локалне самоуправе, као њеног оснивача, озбиљне указује и чињеница да је у Буџету општине Алексинац за 2021. годину за реализацију ових послова опредељено четири милиона динара. Остатак недостајећих пара од скоро 15 милиона динара надокнадиће се средствима која су остала ранијих година, односно финансираће само јавно предузеће.
Према речима директора ЈКП „Водовод и канализација” Драгише Симића ова инвестиција је најзначајнија за потрошаче који станују у такозваном насељу „Стрелиште”.

Планови постоје за ширење водоводне мреже и на сеоском подручју. Обавиће се анкетирање заинтересованих грађана из месних заједница Вукашиновац, Делиград и Јасење за прикључак на водоводну мрежу. Сразмерно броју заинтересованих и спремних да учествују у финансирању секударне водоводне мреже у тим насељима одредиће се и цена прикључка. Како нам је објаснио директор Симић, накокон што буду познати ови подаци донеће се одлука и о изради пројектне документације. Главни цевовод је постављен до ових насеља

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + ten =