Планетарни успех: Никола трећи, Филип седми

У Абу Дабију, у Уједињеним Арапским Емиратима, од 3. до 11. новембра одржано је Светско првенство у џиу-џици, на коме су наступила и двојица такмичара из нашег града – браћа Трајковић, Никола и Филип, обојица чланови Џудо и џиу-џицу клуба НиФ и репрезентације Србије.

У сениорској категорији до 85 килограма, Никола је у веома јакој конкуренцији изборио треће место и бронзану медаљу. Тиме је освојио нове бодове за учешће на Светским играма које ће бити наредне године у Сједињеним Америчким Државама, у граду Бирмингену.

И Филип је наступио у конкуренцији сениора, али до 94 килограма. Иако је имао тежак жреб, постигао је велики успех и заузео седмо место у генералном пласману. Са 22 године био је један од најмлађих учесника на првенству, тако да је  сасим је извесно да његово време у овом спорту тек долази.

На планетарном шампионату у џиу- џици, који је окупио 1.363 такмичара из 60 земаља, Николу и Филипа предводио је њихов отац и тренер Драган Трајковић у сарадњи са селектором репрезентације Србије Јаношем Копасом, па део заслуга за постизање оваквих резултата припада свакако и њима двојици.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =