Питали смо о реалним шансама за градњу брзе пруге ван насеља

Судећи по току догађаја, најискуснији и најсмиренији је био Ђорђе Милић из Агенције за просторно планирање и урбанизам Републике Србије који је обраћајући се присутнима казао да је овај план пруге само нацрт и позвао их је да искористе продужени рок за јавно излагање до 16. априла и уложе приговор.

Наша екипа је Милића на крају питала, оно што већину грађана интересује, колико су реалне могућности да се испуни захтев да траса будуће пруге буде ван насељених места.

‒ Управо данас је и овај састанак био да се види порука и мештана Житковца и опште општине Алексинац тако да мислим да су те шансе све реалније и реалније. Коначно решење ћемо имати, немојте сада очекивати да ја данас могу да донесем одлуку по овом питању, али сагледаћемо, видећемо. Важно је да сви грађани који су данас учествовали на презентацији, по мојој слободној процени то је било преко 150 људи, можда и 200 људи, да они сви доставе своје примедбе и сугестије како би оне могле у једној хајде да кажемо законитој процедури да буду третиране кроз јавни увид. Да ово не буде само састанак или збор грађана где су они изразили своја мишљење или евентуално незадовољство. Порука је исто, Алексинац није против изградње ове пруге, али има своје специфичне проблеме у три насеља ‒ закључио је Милић.

Аудио изјаву можете преслушати овде:

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =