Писаном речју против насиља над женама

Житковачки љубитељи писане речи и ове године прикључили су се кампањи „16 дана активизма против насиља над женама”. Тим поводом, у суботу је у просторијама УСУК-а „Завичај”, у Житковцу одржана Песничка реч „Стоп насиљу над женама”. Због тренутне епидемлошке ситуације, овом приликом се окупио мањи број чланова овог удружења, али су прочитане песме свих песника који су послали своје радове.

Уводни говор оснивача блога и иницијатора пројекта Лидије Пуђак прочитао је Мирослав Мишел Болтрес, а потом су читане песме које су пристигле из Ниша (Бранислава Живић), Лесковца (Горица Додеровић), Грделице (Дејан Ђорђевић), Власотинца (Јасмина Коцић, Милица Стојковић, Светлана Пешић и Срба Такић), Београда (Јован Н. Бундало, Раде Пантелић и Срећко Алексић), Смедерева (Љиљана Терентић и Мирослав Мишел Болтрес), Црне Траве (Неда Ђорђевић), Параћина (Радмила Милојевић), Меленаца (Саша Миливојев) и Житковца (Љиљана Глигоријевић, Слађана Ивановић и Драгиша Марковић).

Ове године манифестација је попримила и међународни карактер. У Житковац су послате песме и из Аустријског Лесеа (Славица Клaјн) и из Милана у Италији (Жана Ковен).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × four =