Петсто пакета за петсто породица

Влада Србије посредством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а на иницијативу Црвеног крста Србије, девету годину заредом обезбедила је финансијска средства за хуманитарну помоћ општинама друге, треће и четврте групе развијености, међу којe спада и Општина Алексинац.

Од 1. септембра, Црвени крст Алексинац започеће дистрибуцију пакета хране, хигијене и брашна најугорженијим породицама на теритоји општине.

− Што се тиче критеријума, обухватићемо пре свега угрожене породице из удаљених сеоских средина, затим самохрана старачка домаћинства, породице на граници остваривања права из социјалне заштите, породице без сталних прихода, кориснике новчане социјалне помоћи, породице са више деце и породице које имају инвалидно лице. Такође, за разлику од прошле, ове године сагледаћемо и самохране родитеље. Током јуна месеца одржан је састанак комисије коју су чинили представници Црвеног крста, Центра за социјални рад, Општине Алексинац и хуманитарне организација „Каритасˮ и том приликом одабране су породице којима ће бити уручена ова помоћ − рекао је Милан Терзић, секретар алексиначког Црвеног крста.

Укупна вредност помоћи је преко три милиона динара и она ће бити дистрибуирана у 71. насељу, а поделом ће бити обухваћено 500 најугроженијих породица.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =