Песмом и игром у инат болести

Дан уочи Митровдана и Дана просветних радника за алексиначку просвету биће посебан. Потреба да помогну својој колегиници Јасмини Дилкић, наставнику енглеског језика која болује од неидентификоване болести за чије је лечење у Турској потребно пола милиона динара, ујединила је све школе у племенитој идеји да представљањем својих хобија покажу јединство и племенитост.

Наиме, у понедељак, 7. новембра од 19 сати у холу Дома културе у Алексинцу биће отворена изложба просветних радника општине Алексинац под именом „И ово смо ми”, а од 20 сати биће уприличен концерт у Великој сали Дома културе.

− Осим солиста и дуета право ће задовољство бити видети наступ хора просветних радника школа Алексинца и Ражња. Ови људи нису сликари, декупаж уметници, писци, истраживачи, музичари, певачи, глумци, али ове вечери биће све то. И више! Биће пример како им и доликује − рекла је Маја Радоман Цветићанин, директор алексиначке Основне школе „Вожд Карађорђе”.

Како истиче диреторка Радоман Цветићанин, ове вечери певаће, играће, грешити и смејати се у инат болести, а за своју колегиницу Јасмину Дилкић.

Просветни радници позивају своје и њене ученике, родитеље, сараднике да им се придруже. Донаторска кутија биће у холу, а већ се скупљају прилози у школама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 14 =