Пекарски дани : Пецива и колачи красили Малу салу Дома културе

Традиционално, другог дана „Пекарских данаˮ организована је изложба посвећена производима од теста под називом „Савремено и традиционално пекарствоˮ. На око петнаестак штандова појавили су се произвођачи пецива као и овдашње основне и средње школе, који су посетиоцима презентовали своја умећа. Кроасани, кифлице, мафини, колачи и други производи од теста красили су штандове у Малој сали Дома културе, а своје млечне производе изложиле су млекаре „ДИС Тодоровићˮ из Ражња и „Milk Houseˮ из Ниша.

У Арт галерији приређена је и радионица намењена најмлађим посетиоцима под називом „Уметнички обликовано тестоˮ. Посетиоци су могли да погледају и изложбу фотографија насталих на претходим „Пекарским данимаˮ, у периоду од 2008. до 2018. године, као и изложбу награђених ликовних и литерарних радова.

У Галерији 2 смештена је изложба под називом „Народно стваралаштво и сеоски туризамˮ, на којој су се представила локална етно удружења, произбођачи меда и произвођачи који користе традиционалне технике у прављењу природних препарата.

На платоу испред дома културе била је приређена традиционална „Чајанкаˮ под покровитељством прерађивача лековитог биља „Адонисˮ из Сокобање, и овом приликом посетиоци су могли да дегустирају чајеве из њиховог асортимана.

На „Пекарским данимаˮ традиционално су и гости, ученици и професори средњих школа из Словеније, Бугарске и Хрватске. Школарци из Марибора, Видина и Даља кратким приказима, на позорници Велике сале Дома културе, представили су културу и традицију средина из којих долазе.

Данашњи богат програм манифестације „Пекарски даниˮ вечерас ће својим наступом од 19 сати, у Великој сали, затворити етно група „Нишко Зонеˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 4 =