Павић осветлао образ

Јуче је у Крушевцу одржано међуокружно такмичење у атлетици, на коме су одмерили снагу победници Нишавског, Зајечарског и Расинског округа у категорији пионира и омладинаца у мушкој и женској конкуренцији.

У екипном пласману у категорији омладинаца, представници Техничке школе „Прота Стеван Димитријевићˮ из Алексинца освојили су друго место – за само два бода остали су без победничке титуле и пласмана на републичко надметање. Ученици ове школе забележили су следећи пласман – четврто место освојили су: Алекса Лазић у трци на 100 м, Марко Цандер на 400 м и Александар Стојановић у скоку у вис, док су друго место изборили Константин Јевремовић у трци на 1000 м, Алекса Ђорђевић у бацању кугле, Амир Зека у скоку у даљ и штафета 4Х100 (Алекса Лазић, Марко Цандер, Амир Зека,Филип Живановић).

У појединачном пласману у категорији омладинаца, треће место у скоку у даљ припало је Александру Кнежевићу, ученику Алексиначке гимназије. Његова школска другарица, Бојана Митић у бацању кугле такође је освојила треће место.

У категорији пионира у бацању кугле заблистао је Мартин Павић, ученик Основне школе „Стојан Живковић Столеˮ у Трњану, који је освојио прво место и пласирао се за републичко такмичење. Павле Стојановић, ученик Основне школе „Љупче Николићˮ из Алексинца, у скоку у вис пласирао се на пету позицију.

Одлазак такмичара са подручја алексиначке општине на међуокружно такмичење у атлетици организовао је Савез за школски спорт Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × four =