Пасуљијада сутра у Радевцу

После крос такмичења „Радевце 2019ˮ, које је одржано у недељу у Радевцу, у овом подјастребачком селу засукали су рукаве и лагано приводе крају припреме за још једну значајну манифестацију. Ради се, у ствари о „Пасуљијади 2019ˮ, својеврсном такмичењу у кувању пасуља.

‒ Ову манифестацију, други пут заредом, организујемо у четвртак, 8. августа, на дан Свете Петке. Заинтересовани такмичари треба да донесу пасуљ, зачине, судове, котлић и све што је неопходно да би се скувало укусно и квалитетно јело. Пријаве на дан такмичења до 15 сати, када ће надметање почети ‒ каже за наш сајт члан Савета Месне заједнице, Дејан Стевановић.

Пасуљ се, наравно, може кувати као чорбаст или са сувим ребарцима, сланином, кобасицом, сувим месом или на било који други начин како такмичари желе. Жири ће оцењивати општи изглед, укус, густину и раскуваност. За екипе које освоје прво, друго и треће место припремљене су пригодне награде. Подсећамо, лане у кувању пасуља огледало се 11 екипа из Чечине, Греваца, Росице, Рибара, Рибарске бање и Радевца.

„Пасуљијаду 2019ˮ организују Месна заједница Радевца и Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × two =