Пао снег кад му време није

Снежно јутро и то у априлу месецу изненадило је све мештане наше општине. Многи нису ни слутили да ће након јушерашње и ноћашње кише осванути бело јутро. Овај касни снег, кад му време није, обрадовао је малишане, али забринуо воћаре. Након његовог топљена време ће показати колико је штете нанео воћу.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода највише падавина било је подно Јастребца, па је тако на мерном месту у Породину јутрос забележено 12 центиметара снега и 40,4 литра воденог талога. Доста воде је било и у Врђеновици где је измерено 42,4 литра кише, а 6 центиметара снега. У Моравцу  је било  29,8 литар воде и 5 центиметара  снега, у Глоговици 22 милиметра воденог талога и 8 центиметара снега, у Гредетину 18 литара воде и 7 центиметара снега, док је у Мозгову измерено 36 литара кише и 4 центиметра снега. Најмање падавина је било подно Лесковика, па је на мерном месту у Рсовцу измерено 19,3 литра кише, а снег је достигао једва трећи подеок на метру.

Иако су овог јутра биле обимне падавине, сви путни правци били су проходни, а екипе и камиони Предузећа за путеве обишли су се локалне деонице. На путевима није било проблема, али велика количина воде и влажан снег напунили су бујичне потоке који су изазвали изливање река другог реда у скоро свим деловима општине, с тим што је највећи водостај на Турији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + 17 =