Пао први снег у овој години

Овог јутра цела територија општине Алексинац осванула је под белим покривачем који је возачима створио проблеме. Иако је снег слабог интензитета почео да пада још јуче, он се топио, па је зато на мерним местима Републичког хидро-метеоролошког завода поред висине снежног прекривача забележен и ниво воденог талога.

Како стоји на званичном сајту РХМЗ у току протекла 24 часа, за разлику од остатка Србије где се снег прилично задржао, на територији наше општине једва да је на појединим местима досегао седми подеок на метру. Највише падавина је било у подјастребачком делу наше општине, па је тако у Породину измерено 5,8 литара воде, а задржао се снег од 7 центиметара. На мерном месту у Рсовцу овог јутра измерено је 4 центиметра снега и 4,3 литра воденог талога. У Врђеновици је било 2,7 литара воде и 2 центиметра снега, а најмање је измерено у Гредетину и то 1,1 литар кише и 1 центиметар снега.

Према прогнози метеоролога, делимично разведравање се очекује вечерас, а и сутра ће бити хладно, облачно и суво време, с температуром до једног степена.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × one =