Пакетићи и за децу са специфичним обољењима

Као што је и најављено, пред прославу Православне Нове године приведена је крају заједничка акција Јавно комунално предузеће „Комуналне услугеи Црвеног крста у Алексинцу којом су прибављени пакетићи за децу која болују од неке специфичне болести.

Ове године од средстава комуналног предузећа набављени су пакетићи за 70 детета узраста до 12 година која се налазе у специфичној ситуацији. Деца којој је намењен овај програм, суочавају се са различитим здравственим изазовима укључујући непокретност, тешку покретност, церебралну парализу, целијакију, дијабетес, и друго. С обзиром на њихове специфичне потребе, обезбеђени су новогодишњи пакетићи који садрже пригодне поклоне, прилагођене њиховим индивидуалним условима. 

Иначе, ово је друга година заредом како се спроводи ова акција и организатори сматрају да је добра, јер се ретко ко сети деце која су са неким посебним обољењима, а која не могу да добију класичан пакетић. За њих мора бити специфичан, јер имају посебан начин исхране, те стога морају да добију и другачије пакетиће. То су скупљи пакетићи од обичних и из ЈКП „Комуналне услуге” су финансијски помогли ову акцију издвојивши 120 хиљада динара за набавку ових пакетића. Надлежни у овом предузећу истичу да ће се трудити да сваке године, и увек када су у могућности, помогну у оваквим и неким другим, сличним ситуацијама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 1 =