Оживела још три сеоска домаћинства

На територији наше општине поново су упаљена још три сеоска огњишта, јер су почетком ове седмице у Министарству за бригу о селу потписана три нова уговора о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији наше општине.

Уговор о куповини кућа потписали су Јасмина Тасић, Душан и Вукица Марковић и Александар Савић и Милица Стојановић и то за куће у Трњану, Доњем Адровцу и Ћићини.

Са ове три куће, број домаћинстава на селима у општини Алексинац порастао је за укупно 25, колико је до сада додељено кроз актуелни програм надлежног министарства.

Иначе, Програмом Министарства за бригу о селу предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младим пољопривредницима до 45 година старости за куповину куће са окућницом. Куће могу да се налазе на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским средиштима и приградским насељима.

Циљ овог Програма је мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања.

Извор фотографија: Званична Фејсбук страница Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 3 =