Оживела још два сеоска домаћинства

На територији наше општине поново су упаљена још два сеоска огњишта, јер су данас у Министарству за бригу о селу потписана два нова уговора о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији наше општине.

Уговор о куповини кућа потписала је заменица председника општине Алексинац Маријана Радивојевић и то за куће у Гредетину и Нозрини.

Са ове две куће, број домаћинстава на селима у општини Алексинац порастао је за укупно 27, колико је до сада додељено кроз актуелни програм надлежног министарства.

Иначе, Програмом Министарства за бригу о селу предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младим пољопривредницима до 45 година старости за куповину куће са окућницом. Куће могу да се налазе на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским средиштима и приградским насељима.

Циљ овог Програма је мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања.

Извор фотографија: Званична Фејсбук страница Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 8 =