Овогодишњи сајам бољи него прошлогодишњи

Група пољопривредника са територије општине Алексинац јуче је посетила 89. Међународни пољопривредни сајм у Новом Саду.

У организацији Центра за регионални развој „ДАРС” из Алексинца и Удружења „Јагода” из Гредетина, а под покровитељством Општине Алексинац, шесдесетак пољоривредника наше општине из Тешице, Нозрине, Малог Дреновца, Лужана, Доњег Адровца, Доње и Горње Пешчанице, Гредетина, Лознаца, Породина, Кормана, Трњана, Житковца, Дражевца, Ћићине, Бововишта, Вукашиновца, Катуна и Алексинца видели су након мање од годину дана шта је то ново у областима којим се они баве.

Иако је понуда била богата, вишегодишњи посетиоци су приметили да је ове године изложена механизације претежно намењена за велике површине у равничарским пределима. То нам је и потврдио професор Драгослав Цветковић из Породина.

− Овогодишњи сајам је нешто бољи него прошлогодишњи. Имамо прво већи број излагача, различиту механизацију, а поред тога и видим да има већи број посетиоца.  Што се тиче саме механизације, имало је такорећи свашта, с тим што је нешто мало мањи имало механизације за јужни део, за Јужну Србију, то јест прикључних машина је нешто било мање у односу на број трактора и величине трактора. Углавном механизација је била преорјентисана за равничарске пределе, не уза наше брдско-планинске, али стицајем околности било је каталога фирми које имају доста производног потенцијала, значи могло је да се нађе ту и тамо све − оценио је професор Цветковић.

Шетајући павиљонима ни овог пута посетиоци нису наишли на изложбу свиња, нити живине, али је био изложен приметно већи број оваца и коња.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 7 =