Ovo nije mesto za kabasti otpad: Bezobrazluk, neznanje, inat ili bahatost

Neke naše postupke teško je podvesti pod racionalno ponašanje. Više se za njih može reći da odražavaju naš bezobrazluk, inat i bahatost, u ređim slučajevima neznanje. Mnogi bi doveli u pitanje mentalno zdravlje tih pojedinaca, a dobri poznavaoci prilika bi kazali da je to normalna pojava za Aleksinac. O čemu se radi?

Našoj redakciji su pristigle slike o neodgovornom sugrađaninu koji je u širem centru grada na posudi koja nije za kabasti otpad odložio deo starog kauča. I to u danu nakon što su radnici JKP „Komunalne uslugeˮ obišli taj kraj u okviru akcije besplatnog preuzimanja kabastog otpada, odnosno nakon što su na više mesta u naselju nekoliko dana bili postavljeni veliki kontejneri za takvu vrstu otpada.

 ‒ Jutros na određenim lokacijama, to jest na uglu ulica Sportske i Vojske Jugoslavije, iza gradskog stadiona, radnici su zatekli stari krevet, nešto što je vlasnik mogao juče da preda našoj ekipi bez ikakve naknade. Samo je trebalo da pozove određeni broj telefona. Morali smo naknadno da angažujemo ekipu kako bismo to očistili. Ovim putem apelujem da ljudi koriste akcije koje mi imamo. Ako nisu u mogućnosti, neka pozovu naše brojeve telefona i prvom prilikom ćemo izaći u susret i pokupiti taj otpad, a ne da ga ostavljaju tamo gde mu nije mesto i prave smeće, i ono što je bitno ruže grad ‒ potvrdio nam je ovu informaciju Dalibor Marković, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Komunalne uslugeˮ.

Mi bismo dodali da su za pojedince jedina edukativna metoda sankcije, naročito one koje udaraju po džepu. Pogotovo za one koji se oglušuju o činjenicu da život u svakom okruženju, a pre svega gradskom, predviđa i određena pravila ponašanja.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

19 − eleven =