Ово није место за кабасти отпад: Безобразлук, незнање, инат или бахатост

Неке наше поступке тешко је подвести под рационално понашање. Више се за њих може рећи да одражавају наш безобразлук, инат и бахатост, у ређим случајевима незнање. Многи би довели у питање ментално здравље тих појединаца, а добри познаваоци прилика би казали да је то нормална појава за Алексинац. О чему се ради?

Нашој редакцији су пристигле слике о неодговорном суграђанину који је у ширем центру града на посуди која није за кабасти отпад одложио део старог кауча. И то у дану након што су радници ЈКП „Комуналне услугеˮ обишли тај крај у оквиру акције бесплатног преузимања кабастог отпада, односно након што су на више места у насељу неколико дана били постављени велики контејнери за такву врсту отпада.

 ‒ Јутрос на одређеним локацијама, то јест на углу улица Спортске и Војске Југославије, иза градског стадиона, радници су затекли стари кревет, нешто што је власник могао јуче да преда нашој екипи без икакве накнаде. Само је требало да позове одређени број телефона. Морали смо накнадно да ангажујемо екипу како бисмо то очистили. Овим путем апелујем да људи користе акције које ми имамо. Ако нису у могућности, нека позову наше бројеве телефона и првом приликом ћемо изаћи у сусрет и покупити тај отпад, а не да га остављају тамо где му није место и праве смеће, и оно што је битно руже град ‒ потврдио нам је ову информацију Далибор Марковић, директор Јавног комуналног предузећа „Комуналне услугеˮ.

Ми бисмо додали да су за појединце једина едукативна метода санкције, нарочито оне које ударају по џепу. Поготово за оне који се оглушују о чињеницу да живот у сваком окружењу, а пре свега градском, предвиђа и одређена правила понашања.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =