Ове недеље у оквиру “Културног лета”

Овонедељни програм манифестације „Културно лето” отвориће вечерас од 20 сати оркестар „Ђердан” из Алексинца концертом староградске музике. Концерт је првобитно требао да буде одржан другог дана манифестације, али је услед лошег времена био отказан.

Петак и недеља резервисани су за позоришне представе, а алексиначка публика биће у прилици да погледа две кабаретске представе Крушевачког позоришта „Кабаре чекај, бре” и „Кабаре ајде, бре”. Оба комада говоре о проблемима младих глумаца, о трагању за послом након завршетка академије, један кроз мушку, а други из женске перцепције. Редитељ оба комада је Бранислав Недић.

У суботу на платоу испред библиотеке наступиће Вокална група „Шапчанке”. Ова група негује музику свог краја (Мачва, Западна Србија), али изводи и обраде осталих српских народних песама, циганских и руских песама, као и евергрин, рок и поп музике. Песме се изводе вишегласно, двогласно и трогласно, али и А-капела. Чланице ове групе, које плене дивним гласом и несвакидашњим шармом, окупила је професорка музике Живка Јовановић из Шапца.

Почетак свих програма заказан је за 20 сати, а у случају лошег времена биће одржани у Великој сали Дома културе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =