Овако ће изгледати рад Савета за саобраћај у наредној години

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац је на данас одржаној седници усвојиo допуне Нацрта Одлуке о регулисању саобраћаја у нашој општини. Поред осталог предложено је да стара аутобуска станица буде место за полазак ђачких екскурзија, под условом да организатор тај догађај најави раније, како би се на одређено време затворио јавни бесплатни паркинг за друга возила.

Савет је разматрао и предлог Програма за рад у наредној 2022. години. За планиране активности Савету ће на располагању бити, како је планирано, осам милиона динара. Половина тих средстава, четири милиона, биће утрошена за унапређење саобраћајне инфраструктуре. Највише за уређење зона школе три милиона динара. За рад Савета намењено је 540.000, за унапређење саобраћајног образовања и васпитања 440.000  и за превентивно-промотивне активности из области безбедности саобраћаја нешто више од два милиона динара.

Од промотивних активности издваја се набавка дечијих ауто седишта у вредности од милион динара, као и светлоодбојних прслука вредних 420.000 динара. Ту је и набавка опреме за бициклисте у вредности од 150.000, а исто толико новца издвојиће се и за рефлектујуће траке за пешаке. За опремање јединице саобраћајне полиције и других органа надлежних за послове безбедности саобраћаја намењено је милион динара.

Овај усвојени План рада од стране Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју локалне самоуправе Алексинац биће достављен на усвајање надлежном извршном органу, у овом случају Општинском већу и председнику општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + six =