Отворена три конкурса за пољопривреднике

Општина Алексинац, расписала је три Јавна позива намењена пољопривредницима са територије наше општине. Један је за подношење захтева за доделу подстицајних средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава на територији општине Алексинац у 2024. години, други за инвестиције у циљу подизања конкурентности у смислу додавања вредности кроз прераду као и на увођење и сертификацију система безбедности и квалитета хране, органских производа и производа са ознаком географског порекла на газдинствима на територији општине Алексинац, а трећи за остваривање права на регрес за премију осигурања за усеве, плодове, вишегодишње засаде, расаднике и животиње.

Из локалног буџета за ове намене је издвојено 19 и по милиона динара, с тим да је за инвестиције у физичку имовину опредељено 17 милион и 200 хиљада, за подизање конкурентности милион и по, а за регрес премије осигурања 800 хиљада динара.

Корисник може конкурисати за подстицај у оквиру једне или више инвестиција до вредности од 300 хиљада динара, осим за осигурање где је максимум повраћаја по корисниху 100 хиљада динара. Пољопривредницима ће и овог пута бити субвенционисано до 60 одсто инвестиције без ПДВ-а, у зависности од врсте помоћи.

Пријаве на јавни позив се предају од 22. априла до 10. маја.

Ове године се такође средства додељују на основу ранг листе која ће бити направљена на основу бодовања по одређеним критеријумима.

Више информација, текст јавних позива и обрасци захтева могу се преузети на сајту општине  www.aleksinac.org. Информације у вези са расписаним Јавним позивима могу се добити и путем телефона 018/809-040, сваког радног дана од 7 до 15 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 1 =