Освећен храм Свети Јелесеј у Доњем Љубешу

Од данас је подручје општине Алексинац богатије за још један верски објекат. Локално свештенство је на дан када се прославља Свети Јелисеј, у истоименој новоизграђеној цркви обавило освећење овог верског објекта и служило свечану литургију.

Због обилних падавина јуче поподне, није било једноставно доћи до цркве, која се налази три километра од центра Доњег Љубеша, изостао је долазак многих гостију и верника који су једино тракторима или евентуално пешака по клизавом терену могли да пристигну.

То не умањује значај данашњег догађаја за верски живот мештана тог села, и шире од тога. Након освећења новоизграђене цркве у Дражевцу почетком седмице, и данас, у Доњем Љубешу, у наредном периоду се очекује још неколико оваквих радосних догађаја за верујући народ наше општине. При крају су и радови на изградњи цркве, посвећене Светом Илији у Корману, док су благослов за изградњу цркава добили и мештани Крушја, тако да се очекује да и у овом месту почну са изградњом храма, око кога ће се окупљати будућа поколења.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 15 =