Osam projekata iz Aleksinca konkuriše za sredstva u okviru programa “Mladi su zakon”

Sedmi po redu konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih u programu „Mladi su zakon” završen je juče. Kako nam je potvrđeno u Proaktivu, organizaciji koja je zadužena za sprovođenje projekta uz podršku Ministarstva omladine i sporta, odziv mladih bio je najbolji do sada, a pristiglo je preko 50 prijava.

Iz Aleksinca je stiglo osam prijava, od toga pet predloga projekata poslali su učenici Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“, kaže za Radio Aleksinac Olivera Canić iz Proaktiva.

– Ove godine imamo najrazličitije teme u predlozima projekata. Imamo predstave, uređenje prostora, kao i planinarskih staza, humanitarne akcije koje su namenjene široj lokalnoj zajednici i drugo. Zaista je širok spektar predloženih tema – ističe naša sagovornica.

Čiji projekti će biti finansirani u okviru programa „Mladi su zakon“ znaće se nakon 15. februara, do kada bi stručna komisija trebalo da izabere najmanje 15 od svih pristiglih volonterskih projekata.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − six =