ОШ „Љупче Николић”: Свако одељење имаће своју учионицу

Почетак нове школске године за основце и овог септембра биће организован у складу са неопходним епидемијским мерама, без обзира што ће часови трајати по 45 минута. У основним школама на подручју општине су се потрудили да се за полазак ђака припреме као и ранијих година, среде просторије и набаве неопходна помагала.

Тако је и у алексиначкој Основној школи „Љупче Николић” где је купљен намештај у вредности од шест милиона динара. Ученици нижих разреда наставу ће похађати у новоизграђеном објекту у две смене, а ђаци виших разреда ће своје образовање константно стицати само у једној просторији како би се смањила могућност да се вирус шири међу ученицима других одељења.

− Наше учионице су практично комплетиране са врло квалитетним намештајем и надам се да неће бити, у оном другом делу о коме сви бринемо, никаквих проблема везано за актуелну пандемију. Ми ћемо нову школску годину кренути по следећем распореду. Први и трећи разред имаће наставу у првој смени, а други и четврти наставу у другој смени. Друга смена почиње у 12 сати и 30 минута. Млађи разреди, дакле од првог до четвртог, смењиваће смене рада на недељу дана. Сви наши мали ђаци радиће у новоизграђеном објекту који је резервисан искључиво за њих. Када је реч о старијим разредима, од петог до осмог разреда, они ће радити само у првој смени. У циљу додатне превенције пандемије свако одељење ће имати своју учионицу чиме ћемо смањити кретање ученика и неће бити размене учионица, шетања по ходницима и тако даље − каже Топлица Петровић, директор ове школске установе.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − 1 =