Štab

Општински штаб: О раду и резултатима у протекле три недеље

Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац до сада је одржао 17 седница, али неколико последњих било је специфично. Након сазнања да је један члан оболео од корона вируса, Штаб је почео комуникацију и рад уз помоћ електронских сервиса и телефонских седница. Ово стоји поред осталог у Извештају о раду Штаба за период од 16. марта до 6. априла.

Да не би било нагађања члан штаба код кога је верификовано присуство вируса је др Родољуб Живадиновић, епидемиолог и директор Дома здравља у Алексинцу о чему смо јуче писали: У Алексинцу: Расте број самоизолованих, а код једног лекара потврђена корона

У овом извештајном периоду Штаб је донео и омогућио спровођење неколико значајних мера у борби против епидемије и за функционисање заједнице и у оваквим тешким и ванредним ситуацијама. Дезинфиковане су јавне површине, набављене су маске, заштитна одела за једнократну и вишекратну употребу за здравствене установе и јавне установе и предузећа која су ангажована на спровођењу донетих мера и активности.

У оквиру мере заштите и спасавања оформљен је Центар за информисање становништва у ванредном стању, нарочито старијих особа преко 65 година, са телефонима 018/804-245 и 069/21-82-251 и Кол центар за психосоцијалну подршку старим лицима са телефоном 018/804-711: За старија лица кол центар за психо-социолошку подршку 
У кол центрима и у Црвеном крсту ангажовано је око 50 волонтера.

Према подацима Центра за социјални рад евидентирано је 100 лица преко 65 година која немају помоћ породице, стоји у Извештају. Штаб је на основу полицијских података саопштио да се 318 лица са територије општине налази у самоизолацији на основу решења санитарне инспекције.За сада нема оболелих од инфекција корона вируса смештених у здравственим установама у Алексинцу.

На насловној фотографији седница Штаба за ванредне ситуације; Из архиве

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 7 =