Општинске похвале: Др Цобију за историју, Европи за пројекте

Познати су предлози за овогодишња општинска признања, која ће бити додељена 5. јуна поводом Дана општине Алексинац.

За награду која подразумева новчани део од 30.000 динара, кандидати су Катарина Стојадиновић, ученица Основне школе „Љупче Николић” и алексиначке музичке школе и Алекса Станковић, такође успешан ђак музичке школе у Алексинцу. За ову награду предложена је и Стана Стефановић, која је добровољно дала крв 63 пута.

За постигнуте успехе у својим областима на листи оних који ће ове године понети Похвалу општине налази се Удружење грађана „Радиност” из Алексинца за очување традиције, културне баштине и промоцију општине, затим Основна школа „Вук Караџић у Житковцу” за допринос у области васпитања и образовања и Кошаркашки клуб „Напредак” и Савез за школски спорт Алексинац за промоцију и афирмацију спорта у Алексинцу.

Четворочлана група аутора књиге „Здравство у Алексинцу и околини 1836 – 2018” и „Локална самоуправа у Алексинцу и околини 1832 – 2018” номинована је за похвалу за допринос из области историје. У групи аутора налазе се професори историје Зоран Стевановић и Милан Петровић, Синиша Голубовић и неуропсихијатар др Слободан Петровић Цоби.

Носилац овог признања из Алексинца за допринос у области привреде требало би да постане и ЕУ ПРО, развојни програм Европске Уније и Владе Швајцарске.

Зa допринос у области културе похвала би требало да буде додељена Денс студију „Ронде”.

О предложеним кандидатима изјасниће се одборници Скупштине општине Алексинац, који ће дати коначну реч о овогодишњим добитницима признања на седници у понедељак, 3. јуна.

Ове године неће бити додељена Повеља, највеће признање општине, нити ће Алексинац добити новог почасног грађанина.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =