Општинска влада о родној равноправности

Усвајањем Локалног Акционог плана за унапређење родне равноправности општине Алексинац за период 2021-2025. година, а који представља стратешки документ јединице локалне самоуправе за спровођење родне равноправности, почело је данашње заседање Општинског већа.

Затим се на дневном реду нашла Одлука о постављању и уклањању мањих монтажних, покретних и других објеката привременог карактера на површинама јавне намене. Ова одлука је концизнија и свеобухватнија од пређашње, јер обухвата нове објекте као што су зимске баште и кафе апарати. Такође, већници су на овом заседању прихватили одлуку о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и енергетској санацији објеката, а потом и одлуку о образовању комисије за планове општине Алексинац.

Већницима је на данашњем заседању представљен извештај о раду Предшколске установе „Ланеˮ у прошлој школској години, а затим и план за ову. Током прошле године у 27 објеката рад се одвијао у 50 група и боравило је 837 деце, док ће се рад ове године одвијати у 26 објеката.  Објекат у Врћеновици је затворен, али биће исти број група, јер је додата још једна група у Житковцу. За разлику од прошле, ове године уписано је 904 детета.

У наставку заседања формирана је комисија за спровођење конкурса за избор директора Јавних предузећа чији је оснивач општина, а затим је усвојен план зимског одржавања општинских путева и улица.

Решење о додели средстава удружењима у области цивилне одбране је такође данас прихваћено од стране већника, па ће Удружење Стрелаца противградне одбране добити средства за своје финансирање.

На крају заседања пред општинском владом нашле су се измењене систематизације радних места у ПУ „Ланеˮ и Центру за социјални рад, по којима се не повећава број радних места, већ долази до измена у оквиру самог колектива.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 18 =