Настављено обележавање Европске недеље мобилности

У склопу обележавања Европске недеље мобилности у општини Алексинац данас су постављена два паркиралишта за бицикле у пешачкој зони алексиначке главне улице. Након тога била је уприличена подела промотивног материјала на штанду, постављеном поред паркиралишта за бицикле у виду мајица, беџева, цегера, заставица, блокчића и 3 врсте флајера на тему Европске недеље мобилности и здравих животних стилова који је обезбеђен у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац и Саветом за здравље општине Алексинац.

Том приликом рађена је анкета са грађанима општине Алексинац поводом обележавања Европске недеље мобилности. Тема анкете била је коришћења алтернативних видова превоза у виду пешачења, вожње бицикала, тротинета и градског превоза и прикупљање предлога за изградњу пешачких и бициклистичких стаза у граду.

У наставку обележавања Европске недеље мобилности, а у сарадњи са Црвеним крстом Алексинац и Домом здравља Алексинац у понедељак ће бити постављен штанд на платоу испред Центра за културу, на коме ће грађанима општине Алексинац бити мерен крвни пристисак и ниво шећера у крви. Такође, добиће корисне информације на лицу места од стране лекара за даље очување здравља.

Један коментар

  1. Samu pesacku zonu treba obeleziti za bicikliste kao sto je to uradjeno u Solunu, a ne ovako da svako vozi gde stigne kao muva bez glave .Ko je bio zna o cemu pricam.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + 14 =