Опозициони одборник Димић о раду општинске власти

Опозициони одборник Иван Димић из Покрета за бољу општину Алексинац, иначе члан Демократске странке Србије, је више пута излазио за скупштинску говорницу критикујући рад алексиначке локалне самоуправе. Он је један од ретких опозиционара који учествују у расправи о документима који се нуде на усвајање скупштини. У изјави за наш медиј о дешавањима на седници одржаној задњег радног дана прошле седмице Димић је изнео неколико замерки.

Овај одборник је имао примедбу на обиман дневни ред седнице СО Алексинац. По њему је превише докумената стрпано у једну седницу, па су се ту нашли плнови развоја о којима, по њему, грађани немају појма, а који директно треба да утичу на живот у општини у следећих седам година. Он се осврнуо и на извештај о стању у општинској каси у првом полугодишту ове године.

‒ Имали смо извештај буџета за првих 6 месеци који показује да су приходи били добри, да грађани извршавају своје обавезе према општини и уплаћују своје обавезе. Са друге стране општина не извршава своје обавезе. Дакле, оно што је планирано да се уради у првих 6 месеци рађено је на нивоу 3 посто што је заиста катастрофално и говори о томе да се није радило. И заиста је питање шта се уопште ради у локалној самоуправи када за пола године, односно ево већ за 9 месеци, ми немамо готово ниједан озбиљнији пројекат урађен. Да не говоримо о томе да на седници скупштине готово уопште не говоримо о пољопривреди, већ годинама ‒ тврди Димић.

Њему смета што се наводно не говори у овом периоду о здравственој ситуацији у општини Алексинац која је по њему први проблем у читавом свету, не само код нас.

‒ Али код нас то није проблем. Не говоримо ни о образовању које је у озбиљним проблемима, везано за овај ковид период. Па и без њега је било проблема у образовању. Дакле све се своди на неку грађевинску причу која заиста није тема број један за локалну скупштину. Наравно и то је тема, али претварамо се у грађевинску фирму која само подноси извештаје шта је урађено, шта није. Па и ту се нису баш прославили они који руководе општином и то је заиста један проблем који грађани на жалост не знају –категоричан је овај опозициони одборник.

Димић сматра да је информисање о раду актуелне локалне самоуправе слабо, што утиче и на ставове грађана.

‒ Информисаност је заиста слаба, осим пар медија која се посредно или по мало баве оним што се ради у локалној самоуправи. Немамо директних информација из локалне самоуправе, осим сајта општине који је такође штур и недовољан. И њега може одређени број грађана да користи. Ми знамо какво нам је становништво на територији општине Алексинац и до њих треба доћи директно неким информаторима или тако нечим. Људи заиста не знају шта се ради. Ја сам сигуран када би људи иоле знали шта се ради и како се ради у локалној самоуправи, ова власт, односно странке које су на власти не би добили ни 10 посто подршке у општини ‒ сматра један од најагилнијих опозиционих одборника у локалном парламенту.

Он сматра да код грађана приликом изјашњавања преовладава рад првог човека СНС, а не општинске власти.

‒ Нажалост све се на изборима замаскира тиме што се на листу стави Александар Вучић и онда се не зна ни кога смо бирали ни зашто смо га бирали. Сви имамо примедбе, сви грађани се буне, али када дођу избори они не знају за шта гласају и гласају по неком аутоматизму и онда опет имамо исту причу. Добијемо исте људе који опет не знају шта ће са буџетом и шта ће са овом општином и вртимо се у круг ‒ завршио је своју изјаву за наш медиј одборник Димић, замољен да оцини рад скупштинског заседања у петак.

Један коментар

  1. Slusajte coveka jer dok je on vladao bilo je sve ok. Hahaha .Salim se naravno. Kad vec trosite drzavne pare na dnevnice sednite i razmislite za dobrobit opstine i izglasajte jednu opstinsku odluku da se ne prodaje alkohol od 23 do 06 i da spasimo omladinu od alkoholizma.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 6 =