Опозиција оптужила председника да је утицао на раднике „Магне” (АУДИО)

Један од говорника на данашњој конференцији за новинаре коју је опозиција одржала испред зграде општине Алексинац, а поводом недавних дешавања у овдашњем погону „Магне”, био је народни посланик из Ниша Ђорђе Станковић, иначе члан Народног покрета Србије.

Он је казао да се Алексинац, нажалост, помиње само по лошим стварима и несрећама и да је време да се то промени. Зато је најавио ускоро објављивање плана развоја Алексинца који ће његова политичка групација понудити грађанима наше општине које у јуну очекују редовни општински избори.

Посланик Станковић је овом приликом оптужио председника општине Далибора Радичевића да је утицао на повратак радника у фабричке хале. На наше питање на коју председнику изјаву Станковић мисли када износи овакве тврдње добили смо занимљив одговор који се позива на неколико неформалних извора.

– Председник општине је другог дана, након што се прво тровање десило отишао у фабрику и људе уверавао да је све у реду и да треба да наставе са радом, зато што је све под контролом. Људи су се вратили у фабрику, па се десило поново исто. Значи, то је интерна комуникација, десила се у фабрици, а имамо и преписке у вибер групама где се мање-више на тај позив ослањала и фабрика и рекла, ево председник општине вам је рекао да можете да се вратите и то треба да урадите. Након што су се они вратили десило се све то. Морам да признам да је то његова одговорност зато што је он, да ли је био у заблуди или не, гарантовао безбедност тим људима – казао је овај посланик. 

На наше инсистирање да нам укаже на коју изјаву председника се позива, Станковић се позвао на неименоване особе.

– Немам снимак, али ти људи су ми то потврдили – био је одговор нашег саговорника. 

Када је у питању детаљнији садржај најаве плана за опоравак Алексинца, Станковић је најавио његово појављивање у наредних месец дана.

– Врло брзо, у следећих месец дана ћемо ми представити план за Алексинац. Као Нишлија сматрам да за Нишавски округ, у овом случају конкретно за Алексинац морамо да имамо јасан план на који начин треба да буде позитивно сагледан, на који начин овде треба да постоје идеје и планови и на који начин Ниш треба да се брине о Алексинцу. С обзиром да ће бити локални избори и у Нишу и у Алексинцу, понудићемо решење и бојим се да ће ово бити један од кључних момената за будућност и Алексинца и целог Нишавског округа – завршио је овај посланик из Ниша одговарајући на наша питања. 

Преслушајте детаљан разговор са послаником Ђорђем Станковићем:

Један коментар

 1. Postavlja se pitanje na koji nacin se organizuju tenderi za nabavku, da li je sve po zakonu i internim procedurama.
  Od dolazka novog menadzera Miodraga Odnjanovica, pocetkom 2023, desio se odredjeni broj propusta koji narusavaju ugled Magne.
  Prvo je to bilo sa ekstenzijom fabrike, na kojem je, naizgled kao najpovoljniji, opet prosla Konstruktor grupa, i pored brojnih primedbi na izvedeno stanje prvog dela fabrike. Sada direktno vidimo posledice ovakvog tendera “iza zavese”.
  Drugo, nesuglasice sa prevoznikom radnika zbog kojeg su hteli da obustave prevoz. Bilo je i velikog nezadovoljstva radnika Magne zbog lose usluge u tom periodu.
  Trece ali mozda jos vece pitanje od ekstenzije jeste pokusaj tendera “iza zavese” u vezi solarne elektrane.
  Veoma odgovorna pozicija, velike pare se vrte ovde. Da li je ovaj covek na pravom mestu u pravo vreme?

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =