Оплемењена пешачка улица

Служба зеленила Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” почела је са припремом и садњом украсног биља у пешачкој зони. Припремни радови данас су се одвијали преподне, а током викенда очекује се и завршетак садње биљака у две велике и пет малих жардињера, као и у три, које су у склопу постављених клупа.

Врсте и број садница одредиле су надлежне службе Општинске управе, а материјал ће  допремити  расадник „Манојловић” из Почековине. Како смо незванично сазнали ради се о више врста вишегодишњих биљака.

Већ у поподневним сатима, очито пре него што се очекивало и било најављено, наш колега Стефан Живковић је забележио завршетак садње украсног биља у неколико жардињера.  Ове фотографије показују да зеленило и остале биљке пешачкој улици дају еколошку ноту и доприносе умирујућој атмосфери.

Према најавама из Комуналних услуга украсним биљкама биће оплемењен и кружни ток на улазу у град, одмах након постављања расветног стуба.

Један коментар

  1. Lele, šta je zelenilo, ima oslepimo od svih tih boja! Neko se baš zahuktao da nas zakrči biljkama, neće pogodimo beton od svega toga.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − five =