ОО ПУПС: Остварује се – Пензије прате плате!

Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда, односно Општински одбор Алексинац данас су изашли са саопштењем за јавност.

Како стоји у овом саопштењу, захваљујући договору председника ПУПС – Солидарност и правда Милана Кркобабића са председником Републике Србије Александром Вучићем, а 17 година од оснивања партије, остварује се ПУПС-ов основни вредносни став да пензије прате плате.

То значи да ће пензије учитеља, војника, лекара… расти толико – колико расту примања њихових активних колега. У Саопштењу се наводи, да ће пензије пратити раст плата тврде и у Министарству финансија, на чијем је челу министар Синиша Мали. После најављеног повећања пензија за 9 одсто (исплата од децембра), од 1. јануара 2023. године планира се индексација пензија растом зарада. То значи да ће пензије у потпуности пратити раст зарада у целој привреди, а то ће пензионерима од 1. јануара следеће године донети усклађивање – повећање пензија за 12,1 одсто.

У наставку Саопштења стоји да ПУПС— Солидарност и правда с разлогом, очекује да ће ускоро заживети још један предлог Милана Кркобабића,  који ће битно утицати на побољшање социјално-економског положаја наших старијих суграђана. Реч је о такозваној, социјалној гарантованој „пензији” од најмање 100 евра.

За све који имају 65 година, а немају пензију, нити било какве услове да је ускоро стекну, ПУПС – Солидарност и правда предлаже посебан вид социјалног давања од најмање 100 евра месечно. То би била, на државном нивоу, посебно издвојена средства, независно од ПИО Фонда.

Како стоји на крају Саопштења, у овој партији су чврсто уверени да ће и овај ПУПС-ов предлог ускоро заживети у Републици Србији и да ће велики број грађана Србије, међу којима је највише жена, добити гарантовану социјалну „пензију”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =