Округ креће 21. августа

Јесењи део првенства Окружне лиге стартоваће 21. августа, одлучено је на седници Извршног одбора Фудбалског савеза Нишаског округа која је одржана у у Дољевцу.

У лиги ће се такмичити 16 екипа, две мање у односу на протекло првенство, а међу њима биће три ће бити са подручја алексиначке општинеца (Јастребац из Тешице, Палилула из Алексинца и Полет из Радевца).

Како је планирано календаром такмичења, одиграће се 15 кола. Прво коло, како већ рекосмо, креће 21, односно 22. августа, док ће последње коло бити одиграно 27, односно 28. новембра. На седници je донета одлука да чланарина за вођење такмичења у наредној такмичарској сезони буде 30 хиљада динара. Половину овог износа клубови су дужни да уплате до 15. септембра, а другу половину до 15. априла наредне године.

Донета је такође и одлука о надокнадама службеним лицима. Тако ће главни и помоћне судије добијати као и до сада – по три хиљаде динара по утакмици, с тим што је главни судија дужан да уплатити Савезу 20 одсто, тј. по 600 динара за сваког судију. И делегатска такса није промењена, биће и даље 2.200 динара.

Чланови Извршног одбора донели су одлуку да ће се као бонус играчи сматрати играчи који су рођени 1. јануара 2002. године и млађи.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =