Охрабрујућа епидемијска ситуација пред викенд

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац је стабилна са тенденцијом благог побољшања. На то указују резултати тестирања пацијената у прва четири дана ове недеље и њихово упоређивање са истим бројем дана у прошлој седмици.

Од понедељка до јуче у алексиначким здравственим установама тестирано је 596 особа и код њих 115 је откривено присуство вируса корона. У прва четири дана прошле недеље урађен је скоро истоветан број анализа, 597, али је био већи број  оболелих, укупно 130, односно 15 особа више.

Појединачно и по данима је ова седмица мирнија. Додуше, понедељак је био узнемирујући јер је од 153 тестирана пацијента 44 било оболелих, што је више у односу на седам дана раније када су урађене 143 анализе, а 36 узорака је било са присуством вируса. Од уторка се ситуација побољшала  па је било 24 оболелих од 173 сумњивих, у односу на прошли уторак када је новозаражених било 33 од 142 анализирана пацијента. У среду  је било 25 особа са ковидом од 146 са респираторним тегобама, а седам дана ранија 30 лица са вирусом од 140 тестираних.

Јуче, само 22 заражена од 124 анализирана лица, а претходног четвртка урађене су 172 анализе и у 31 је откривено присуство вируса корона. Осим охрабрујућих статистичких података, охрабрује и најава сунчаног и топлог времена наредних дана. Право време за опуштање, али не превише. Из неких земаља стиже вест да се корона не предаје и да расте број оболелих. Зато тамо где је ризично опрезно и са маском.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =