Ограничен број оваца у граду

Правилник о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи поново се нашао пред општинском владом. На данашњем заседању Општинског већа овај документ није посебно мењан нити је мењан број запослених, већ је усклађен са законом, па су само додате компетенције запослених у Општини.

Након тога прихваћена је одлука о покретању поступка отуђења дела непокретности из јавне својине са правом прече куповине, односно, како се чуло приликом образлагања ове тачке, локална самоуправа ће продати део непокретности у главној улици, јер су три четвртине објекта враћени реституцијом бившим власницима, а не постоји могућност физичке деобе објекта.

У наставку заседања већници су прихватили извештај о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац у првих шест месеци ове године, исти онај извештај који је јуче прихватио Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац. О овом извештају свој суд даће и одборници на наредном заседању Скупштине општине.

Наравно, ни данашње заседање није протекло без вансудских поравнања са грађанима који су претрпели уједе паса луталица. Три тачке дневног реда биле су посвећене овој теми, па како је по захтеву поравнање 33 хиљаде динара, из општинског буџета након данашње седнице Општинског већа биће исплаћено 99 хиљада динара.

На крају заседања одбијена је као неоснована жалба Станковић Братислава из Алексинца на решење комуналног инспектора. У решењу је Станковићу забрањено да, иако живи на периферији Алексинца, држи већи број домаћих животиња, у овом случају оваца, од прописаног, а то је два грла.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + fifteen =