Одржана гастронамска манифестација „Прасковачки котлић”

Месна заједница Прасковче показала се као добар организатор јучерашњег такмичења у припремању гулаша. Осим што је „Прасковачки котлић”, организован први пут, окупио 19 такмичарских екипа и појединаца, привукао је и велику пажњу посетилаца који су испунили простор на сеоском игралишту.

Припремљене гулаше оцењивао је магистар професор угоститељства Горан Кузмановић из Крушевца, који је у уводној речи и објаснио шта се оцењује код овог јела и како се оно правилно припрема.

Горан Кузмановић

Прво место у спремању гулаша припало је дружини коју је предводио Алекса Ивић из крушевачког села Ђунис, друго место је припало Невени Гајић из Каоника, док је трећа награда отишла у руке многочланој екипи „Кумови” из алексиначког Вукашиновца. Када је у питању припремање гулаша, додељена су још два признања и то Николини Марковић прво место у категорији „најмлађи кувар” и екипи ловачке секцији Мађаре за прво место у екипном наступу.

„Најмлађи кувар” Николина Марковић
« од 5 »

Домаћин је организовао и такмичење у надвлачењу конопца на коме је учествовало шест екипа из четири општине. Са подручја алексиначке општинебиле су екипе из Вакупа и Рутевца, ражањце су представљали домаћин Прасковче и Шетка, а од гостију су биле и екипе из крушевачког Каоника и параћинског села Чепуре. Надмоћно су победили Вакупчани, што је било очекивно, имајући у виду састав екипе и њихово такмичарско искуство.

Екипа Вакупа

Окупљена публика је могла да ужива и у наступу Културно-иметничких друштава „Стојан Живковић Столе” из Трњана и „Видовданског веза” из Смиловца.


КУД „Стојан Живковић Столе“ Трњане (лево) и КУД „Видовдански вез“ Смиловац (десно)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + four =