Одређена цена улазница за ПИП и датум продаје

Двадесетак дана пре почетка овогодишњег Фестивала првоизведених представа (ПИП), који се у алексиначком Дому културе одржава од 22. до 27. новембра, одређене су цене улазница за представе које ће се извести на овдашњој сцени. Појединачна карта по вечери је 300 динара, док је комплет улазница, за шест представа, само 1.200 динара.  Продаја карата почиње у понедељак, 7. новембра, на благајни Центра за културу и уметност Алексинац.

Осим одређивања цена карата Фестивалски одбор је на јучерашњој седници усвојио и предлог о овогодишњем пратећем програму ПИП-а. Посебно ће бити обраћена пажња на едуковање будуће публике овог фестивала. За најмлађе, основце, биће организоване по школама глумачке радионице које ће водити стручњаци, а у дневном термину биће организована и једна бесплатна дечија представа.

У пратећим активностима планира се и неколико промоција публикација, попут књига радио драме, аутора Гордане Олујић и драме за децу Жељка Хубача. Ту је и представљање издања Стеријиног позоришта. Наравно, првог дана фестивала је и традиционална изложба фотографија са претходног фестивала, аутора Марка Миладиновића.

На овогодишњем фестивалу су најављене, у такмичарском делу, представе „Последње девојчицеˮ, у извођењу позоришта „Костолањи Дежеˮ из Суботице, коју је режирао Кокан Младеновић, затим представа „Флекеˮ, коју је по тексту Тијане Грумић у Краљевачком позоришту режирао Југ Ђорђевић.

Зрењанинско Народно позориште „Тоша Јовановићˮ, представиће се Алексинчанима комадом „Дечко из последње клупеˮ рађеном по тексту савременог шпанског писца Хуана Мајорге, а ту је и нова драма Сташе Бајац, „Ова ће бити иста”, коју је у Атељеу 212 режирао Иван Вуковић. 

У такмичарском делу нас очекује и представа „Љубав се носи у триˮ по тексту Милене Богавац, а у извођењу Пулс театра Лазаревац.

Као представа која ће се играти у част награђених најављена је „Ноћ у кући господина Колакаˮ, у којој  улоге тумаче Владимир Керкез, Бода Нинковић и Ирфан Менсур, који је и редитељ комада.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − five =