Одлука о јавним признањима малобројној опозицији се није „допалаˮ

Јавна признања и награде ретко када не изазивају интересовање и коментаре у јавности. Тако је и ове године. Недавно је Скупштина општине Алексинац донела Одлуку о додели признања која ће бити уручена добитницима на свечаности поводом Дана општине, у недељу 5. јуна. Највише признање Плакета биће додељено Предшколској установи „Ланеˮ и Националној служби за запошљавање – филијала Ниш. Један од ретких који је био против овакве расподеле је опозициони одборник и некадашњи председник општине Иван Димић.

Он је предложио да се повуче тачка о додели признања општине Алексинац, јер по њему се девалвира институција признања општине Алексинац, поготово највише признање Плакета. Он каже, да се она по правилу додељује најзаслужнијим појединцима и институцијама са територије општине, Србије или иностранства који су помогли општини Алексинац. Додаје и још да када нема таквих изузетних достигнућа у једној години она се не додељује.

− Међутим, ове године имамо пример да су представници општине предложили институције које само раде свој посао и ничег изузетног ту нема. Дакле, предложена је Предшколска установа „Ланеˮ и да ствар буде још гора предложила је саму себе, односно директорка је предложила своју установу. Овде је то прихваћено. Свака част радницима вртића, немам ништа против тога, имам много тога против рада директорке. Али то није тема. Тема је да се Плакета додељује за изузетна достигнућа, а то заиста није овде случај, људи у вртићу раде свој посао и ту ничег изузетног нема – објашњава овај опозициони одборник своја залагања за скупштинском говорницом да се тачка о додели повуче.

Ништа блажи овај представник народа и опозиције у локалном парламенту није био ни према другом добитнику.

− Иста је ситуација и са Националном службом за запошљавање где је такође додељена награда на предлог председника општине за изузетна достигнућа која не видимо. Осим што раде свој посао ти људи ничим нису допринели општини Алексинац и тиме девалвирамо ту институцију, Плакету општине Алексинац. Како је по пословнику предвиђено да се за све гласа одједном ја сам морао да будем против ,иако сам за то да неки ученици или добри пољопривреднци добију признања за која су предложени. Али највиша признања су заиста спорна и због тога смо били против − образложио је Димић своју истрајност и приликом гласања.

Како је очекивано он је и гласао против предложене одлуке, а од малобројне опозиције поједини одборници су били уздржани.

Насловна фотографија: Илустрација.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + 9 =