Одлучено: Алексинчани на хуманитарном концерту за децу Донбаса

Два алексиначка удружења, која у својим програмским активностима имају неговање српско-руског пријатељства одлучила су на састанку током викенда да подрже хуманитарни концерт под називом „Мајци Русији с љубављу”, који се организује петог маја у београдском Руском дому.

Чланови и пријатељи удружења „Рајевски-Вронски” и „Пуковник Рајевски”, оба са седиштем у Житковцу, присуствоваће поменутом концерту на коме ће, поред осталих, учествовати: Благоје Баковић песник, драмска уметница Ивана Жигон и Косовски божури, Симонида Станковић народна уметница, етно-група „Златник”, Миомира Витас, сопран, Константин Богино, клавир, Соња Калајић, виолина, Сања Јанчић виолончело и плесна група „Уна сага Сербика”. Прикупљена средства биће намењена за помоћ настрадалој деци током рата у Донбасу.

Ових дана, у оквиру програмских активности удружења, одштампане су и две разгледнице са мотивима Цркве „Свете Тројице” у Горњем Адровцу и ликом руског пуковника и српског добровољца Николаја Николајевича Рајевског, страдалог у бици за Горњи Адровац у Првом српско-турском рату 1876. године. Ове разгледнице намењене су посетиоцима спомен-комплекса у Горњем адровцу, које могу да понесу као сувенир.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + nineteen =