Одложен Јавни позив за давање по хектару

Иако је прошле седмице најављивано да ће Јавни позив за давања по хектару бити расписан данас, он је померен како би пољопривредни произвођачи имали довољно времена да провере и ажурирају своје податке у катастру, прикупе потребну документацију и регулишу уговорне односе, наводи се на сајту еАграр.

На овом сајту истичу да то апсолутно неће утицати на исплату субвенција, које ће пољопривредни произвођачи добити у исто време како је и планирано. Наиме, Јавни позив за давања по хектару ће трајати месец уместо 45 дана, те ће обрада захтева и динамика исплате бити непромењена.

Када је реч о Јавном позиву за премију за млеко за 1. квартал, он је расписан данас. Пријаве за премију за млеко се подносе као и до сада –  преко млекара, а постоји и могућност непосредног пријављивања примарних произвођача. Јавни позив ће трајати до 15. априла, а исплата премије за млеко ће бити реализована након завршетка јавног позива у року од 30 дана.

Иначе, крајњи рок за пријаву у систем еРПГ не постоји те су пољопривредни произвођачи у могућности да пријаву и обнову статуса газдинства одраде све до тренутка подношења захтева за жељену субвенцију. Почетак расписивања јавних позива никако не значи да је то крајњи рок за пријављивање у еРПГ, који је неограничен

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 13 =