Одличан старт Јастреба

Првенство кошаркаша у Другој међурегионалној лиги – Исток почело је 3. октобра. Стартовало је 10 екипа: Ратници и Тријумф из Ниша, Сокобања, „Књажевац 1950” из Књажевца, Радан из Лебана, Пуста река из Бојника, Хисар из Лесковца, Куршумлија, Хајдук Вељко из Неготина и Јастреб из Алексинца.

Кошаркаши Јастреба одлично су стартовали и победама обрадовали своје поклонике. У првом колу на гостовању у Нишу са 68:63 победили су екипу Трујумфа, а победу су извојевали и прошле недеље на свом паркету, када су 67:59 савладали тим „Књажевца 1950”.

− Ову победу смо мање очекивали с обзиром на то да Књажевчани циљају сам врх табеле и пласман у виши ранг. Гости имају неколико квалитетних играча, поготово на центарским позицијама. Међутим, наш тренер Голубовић је припремио добру тактику која се, пре свега, односила на чување њихових центара што је, уз велико пожртвовање свих играча, уродило плодом. У првом полувремену постигли смо скоро 50 поена и до краја утакмице сачували предност − каже за наш портал председник КК Јастреб Марко Хабе. – Што се играчког кадра тиче, наша оријентација је искључиво на играчима из нашег града. У екипу се вратио Мојсиловић који је у минулом првенству играо за Ртањ из Бољевца, и Ненад Крстић, дугогодишњи играч нашег Напретка, тако да можемо казати да је наш тим леп спој искуства и младости. Интерес је да се квалитетно и добро тренира, да тренинзи буду масовни, а победе ће доћи саме по себи. Биће, наравно, и пораза мада ћемо се ми трудити да сваку утакмицу добијемо − додаје Хабе.

У трећем колу, које се игра у недељу, кошаркаши Јастреба играће у Бојнику против Пусте реке.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 2 =