Одличан резултат Станојевића

Екипе Планинарско-скијашког клуба Брђанка такмичиле су се у првом колу Трекинг лиге Србије које је одржано у Суботичкој пешчари, на језеру Тресетиште.

 На средњој стази (26,4 км), такмичар Брђанке Стеван Станојевић забележио је одличан резултат, освојио је друго место са временом од 1:52 сата. На дужој стази од 34,6 километара, Лазар Момчиловић се пласирао на 10, а Марко Николић на 11. позицију са истим временом – 2:59 сати. У екипном пласману, у мушкој конкуренцији међу 25 тимова  Брђанка је освојила пето место са 244 бода, 12 мање од првопласираног Балкана из Београда, док је у женској конкуренцији  алексиначка екипа од 19 тимова заузела седмо место са 170 бодова.

− Ово је тимско такмичиње, а у укупан скор улазе четири најбоља резултата у мушкој и три у женској конкуренцији − казао је за наш портал капитен екипе и потпредседник Брђанке, Душан Радојковић. − Стаза је била без успона, али је скоро цела прекривена песком, па је због тога кретање било отежано. Можемо бити задовољни пласманом и женске и мушке екипе − додаје на крају Радојковић.

Друго коло Трекинг лиге Србије одржаће се 3. априла на Вршачким планинама.

Фото: ПСК Брђанка

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 12 =